HomeBestuurVoorzittersblogBlog 1 Waarom is er de SGP?

Blog 1 Waarom is er de SGP?

 

BLOG 1 - WAAROM IS ER DE SGP?

Waarom zouden wij in Werkendam en in Altena lid worden van de SGP, stemmen op de SGP, betrokken zijn bij de SGP?

Dat heeft te maken met christelijke politiek. Wat is dat, waarom is dat onze inzet waard? Is dat ‘politiek voor en door christenen’? Nee, christenen zijn niets beter dan anderen. En het gaat niet om privileges.

Is het: ‘politiek die bij enkele ethische thema’s optreedt’? Of: ‘politiek die in de marge van de achterhoede nog dingen tegenhoudt’? Nee. Het is veel meer.

Is het dan ‘politiek die Gods rijk op aarde brengt’? Nee, verwacht er niet teveel van. Waarom dan de SGP? Waarom christelijke politiek?

Omdat God, de Schepper, gezegd heeft dat wij geordend en rechtvaardig zouden samenleven en ons de overheid geeft om die orde te bewaren. Een orde waarin ons aller leven niet in onze hand, maar in Gods hand is. Een orde waarin staat, kerk, gezin, school en bedrijf hun plaats kennen en het recht wordt gehandhaafd. Niet dat er een blauwdruk is van de volmaakte samenleving, waarnaar we streven. Maar wel dat we in de politiek bij elk vraagstuk over subsidies, over bestemmingsplannen, over strafrecht of onderwijsrecht, met de Bijbelse ordening moeten rekenen.

Er zijn echter ook andere ordeningen bedacht: liberale, individualistische, socialistische en andere. Dat komt doordat wij het graag beter weten dan God (hoe levensgevaarlijk!). En omdat er een geestelijke strijd is tegen het koningschap van Christus op aarde. Niemand is neutraal in die strijd.

De SGP zegt daarom: Gods Woord is niet alleen privé. We kunnen met elkaar niet zonder de Bijbelse ordening in de politiek, willen we niet in een chaos belanden. En het is toch geen terrein waar christenbelijders mogen zwijgen, omdat Christus’ gezag ook gaat over de politiek.

We kunnen niet aan de kant blijven staan! We kunnen natuurlijk ook niet allemaal aan de knoppen of het stuurwiel staan. Maar het mag ons niet onverschillig laten. Steun daarom de SGP!